Pinned Nieuwe IRC Handleiding 3.0

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • IRC Handleiding 3.0  Beste OGame.nl Community,

  Naar aanleiding van IRC Handleiding 2.0 die reeds verouderd is, is er beslist om deze handleiding up to date te brengen. Aangezien er veel elementen werden besproken die niet meer worden gebruikt in IRC, of overbodig zijn is er beslist om het ontstaan van een IRC Handleiding 3.0 tot werkelijkheid te brengen. Graag wens ik Red Dragon te bedanken voor een nauwe samenwerking om deze IRC Guide tot werkelijkheid te brengen. Vragen, suggesties of andere opmerkingen kunnen dan ook naar mij of Red Dragon gebracht worden, welke ten harte genomen zullen worden.

  In deze handleiding komen volgende onderwerpen aan bod:
  (Door: Red Dragon & Revenge - Extra credits aan Viper & Kaj voor het Mac-gedeelte van de handleiding)

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • Wat is IRC, en wat kun je hiermee?


  Wat is IRC?
  IRC is het protocol dat alle chat-programma's gebruiken voor de communicatie binnen een irc-netwerk. Het voordeel van deze programma's is dat het iedereen in contact brengt over de gehele wereld. IRC programma's heb je ook voor op je smartphone, dit gedeelte kom je later te weten.

  Wat kun je op IRC?
  Op IRC kun je verschillende channels joinen. Channels (Kanalen) zijn ruimtes waar de users samen kunnen komen om te chatten. In dit geval #ogame.nl en andere kanalen. Ook is het mogelijk om eigen channels en alliantie channels te hebben. Een eigen channel kun je maken zoals je hem zelf wilt hebben (persoonlijk maken), een alliantie channel maak je voor iedereen die in jouw alliantie zit van je speeluni. Hoe en wat komt later aan bod.

  IRC - Het echte werk
  Nu je de basis hebt gehoord van wat IRC is, en wat je hiermee kan vraag je je vermoedelijk nog steeds af hoe het er concreet uitziet. Hiervoor heb je onderstaande afbeelding wat de basis van een kanaal laat zien. In het verdere verloop van deze IRC Handleiding 3.0 zal deze afbeelding ook zeer nuttig zijn voor enkele elementen. Hieronder een voorbeeld van een IRC gesprek.

  [11:59] <Jan> lol ben hier aant praten en in tussen tijd komen de aanvallen aan
  [11:59] <Jan> brb
  [11:59] <Piet> ^^
  [12:00] <Piet> mag het ook hopen maar heb zo het vermoeden dat ie nog minstens 15x moet worden neergehaald
  [12:01] <Jan> dan wil ikookleo spelen
  [12:01] <Piet> haha, heb net mn account de deur uit gedaan daar :p
  [12:02] <Jan> ik wacht wel ff he kis ;)
  [12:02] <Piet> :P
  [12:02] <Piet> welke uni zit jij uberhaupt in Jan?
  [12:05] <Jan> 17
  [12:05] <Jan> ben me aant opwarmen voor de oorlog die er komt
  [12:05] <Piet> :)
  [12:05] <Piet> nog beetje leven daar dus? :P
  [12:05] <Jan> ik kan je direct 50 vloten vertellen die ik niet solo aan kan...
  [12:06] <Jan> ok mijn vloot is ook niet super...
  [12:06] <Jan> maar toch er vliegt veel rond
  [12:06] <Piet> haha, vliegen hoop grote vloten rond daar...
  [12:06] <Piet> veel van die vloten ook helaas daar op mijn maantjes gezien... zucht  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • Registratie van een account.


  Chatten is als een ongeregistreerde user mogelijk, echter, voor meer mogelijkheden is een registratie benodigd. De eerste stap die je uitvoert is een account registeren. Dat doe je door naar de website www.onlinegamesnet.net te gaan. Eenmaal op de website krijg je dit scherm voor je. In het midden lees je al het nieuws betreffende OnlineGamesNet IRC, aan de rechterkant zie je een inlogscherm en de Quicklinks. Bij Quicklinks kun je op "Online Account Registration" drukken.  De volgende pagina die je krijgt zal je vragen om enkele gegevens in te vullen.
  1 - In dit scherm vul je de naam in die je wilt gebruiken (aan deze naam ben je dan herkenbaar voor andere gebruikers)
  2 - Hier vul je je email in waarop je de bevestiging van je registratie krijgt en waar ook je auth wachtwoord in staat.
  3 - Bevestiging van de registratie op stap 2 .
  4 - Hier vul je de code in die je ziet in het kleine rechthoekje  Daarna ben je klaar en volg je de instructies van de mail die je ontvangt.

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • Wachtwoord kwijt?


  Ben je je wachtwoord kwijt geraakt? Geen paniek! Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via: Forgot your password?
  Op deze pagina vul je je accountnaam in, gevolgd door een nieuw wachtwoord. Je zal als gevolg een E-mail ontvangen met daarin een link die je dient te bevestigen.

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • WebIRC, mIRC en Colloquy (Mac OS X)


  Om gebruik te kunnen maken van de IRC en zijn toebehoren is een toepassing benodigd. Deze toepassing kan een WebIRC (IRC via de webbrowser) zijn, maar ook een softwarematige IRC-Client. In deze tutorial bespreken we de standaard webIRC van OnlineGamesNet, en de Windows software mIRC.

  WebIRC
  De WebIRC is zeer makkelijk bereikbaar. Oftewel ga je naar onlinegamesnet.net/ en kiest daar voor Chat. De tweede, en makkelijkste manier is om op "Chat" te klikken, als je bent ingelogged op je OGame account.


  Vervolgens kom je op een pagina terecht waar je de keuze kan maken tussen java en javascript. Elke moderne computer heeft beide, dus is het relatief irrelevant welke je kiest. In beide gevallen moet je een naam en een kanaal kiezen. Als je dan op "Connect" drukt zal je automatisch jouw gekozen kanaal joinen.  Nu kun je gebruik maken van IRC. Vergeet niet jezelf in te loggen, mocht je reeds een account aangemaakt hebben. Enkele zaken die je nu kan doen zijn o.a. andere channels joinen door het /join #channel - commando te gebruiken, privé gesprekken met spelers (Query) houden en gezellig meepraten met users of teamleden.

  mIRC
  mIRC is een softwarematige IRC Cliënt. Dit betekent dat je een fysiek programma moet installeren op je PC om van IRC gebruik te kunnen maken. mIRC kan je downloaden op mirc.com/. De reden dat we een software matige IRC Cliënt bespreken is omdat het meer mogelijkheden biedt dan een WebIRC. Deze mogelijkheden zijn o.a:
  • Automatisch inloggen
  • Highlight's (woord herkenning)
  • Logs (Opgeslagen gesprekken)


  Let op: mIRC is een programma geschreven voor Windows, je kan het echter ook draaien op Linux door middel van "Wine".Een ander allernatief voor Linux is xChat. De installatie van mIRC is vrij vanzelfsprekend. Eenmaal geïnstalleerd, gaan we eerst de server waar Ogame.nl zich op bevind, moeten toevoegen. Dit kan je doen door bovenaan op "File" te klikken, gevolgd door "Select Server" (of met de short key ALT + E). Als het goed is kom je op het volgende scherm:  Rechts klik je op "Add". Een nieuw venster zal openen waar je onderstaande gegevens mag invullen, zoals je kan zien op onderstaande afbeelding. Bij IRC Server heb je de mogelijkheid om te kiezen. Kies hier OGN2.OnlineGamesNet.net , OGN3.OnlineGamesNet.net of JaBSnG.OnlineGamesNet.net. Meer informatie met betrekking tot de speciale functies van deze servers kan je vinden op onlinegamesnet.net/servers.php.  Als je uiteindelijk op "Add" gedrukt hebt, dan zal de IRC Server toegevoegd zijn aan de lijst. Resterend is dat we moeten verbinden met deze server. Eerst druk je op "Select" om deze server als hoofdserver te selecteren.  Op het scherm dat je nu ziet kies je een persoonlijke nickname. Als je nu op "Connect" drukt ga je verbinden met de IRC Server. Al vlug krijg je een venster met "mIRC Favorites". Hier mag je het vinkje "Pop up on favorites on connect" uitzetten, gevolgd door "OK".  mIRC is nu voor de basis ingesteld, en klaar voor gebruik. Meer informatie over het gebruik van IRC (Kanalen joinen, gesprekken hebben met spelers, en eigen kanalen) worden later besproken. Resterend wil ik nog enkele nuttige tips geven:
  • Automatisch inloggen
  • Naamherkenning
  • Kanalen joinen (en toevoegen).


  Automatisch Inloggen
  Wat is gemakkelijker dan inloggen en automatisch kanalen joinen? Dat dacht ik ook. Om te beginnen gaan we naar de opties, wat we doen door Tools => Options (Of ALT + O). In het linkermenu selecteer je "Options". In het scherm dat geopend word selecteer je eerst "Connect op Startup". Je zal dan automatisch verbinden met de IRC Server die je hebt geselecteerd. Verder kun je kiezen voor Perform.  Dit moet je eerst even activeren (Enable perform on connect). Bij Netwerk druk je op "Add" en zoek je naar OnlineGamesNet, waarna je deze selecteert. In onderstaand kader type je /as auth username:password (Dit is voor jou persoonlijk!). Uiteindelijk druk je op OK en je bent klaar.  Naamherkenning
  Als iemand jouw naam roept, krijg je oorspronkelijk geen melding. Dankzij mIRC is dit zeer makkelijk in te stellen. Hiervoor dien je naar Tools => Address Book (ALT + B) te gaan. Je selecteert de laatste optie (Highlight), selecteert "Enable highlight" en bij "Add" voeg je hier $me aan toe. De overige instellingen laten mIRC een geluid maken, of laat de regel in een bepaalde kleur zien als jouw naam daarin genoemd werd.
  $me betekent dat de naam wordt herkend die je op dat moment gebruikt. (Bv: Revenge , Revenge|AFK, zzz_Revenge). Zo dien je niet elke naam toe te voegen. Echter kan je hier wel verschillende andere namen/woorden aan toevoegen. (Als je graag op de hoogte bent als iemand je alliantienaam noemt? Etc.)

  Praktisch is ook om er een geluid- en kleurherkenning op te activeren. Persoonlijk vind ik het het meest praktisch zoals aangegeven hieronder in de afbeelding. De zin waarin je gehighlight bent zal rood oplichten (Color), en je IRC Client zal een "beep" toon (Play sound)geven. Flash message zal mIRC "icon" laten knipperen in je taakbalk, en Tip Message geeft je een pop-up op de voorgrond van je scherm.


  Kanalen Joinen (en toevoegen)
  Keer op keer de kanalen toevoegen, kan simpeler. Hiervoor moeten we naar mIRC Favorites gaan. Bovenaan selecteer je "Favorites" => "Add to favorites". Een nieuw scherm zal zich openen, waar je bij "Channel" een kanaal toevoegt. Vergeet niet "Join On Connect" aan te vinken. Uiteindelijk kies je voor "Ok". Hier kun je zoveel kanalen toevoegen als je zelf wenst.  Logs
  mIRC slaat alle gesprekken die je voert op. Ook van kanalen waar je nu in zit. Het beste is om de tijdsaanduiding te activeren waarmee het overzicht duidelijker word. Hiervoor ga je naar Tools > Options (of ALT+O). Onder 'IRC' ga je naar het 'Logging'. Bij "messages" kun je zien of de "timestamp" aanstaat. Standaard staat deze op HH:nn. Mocht je secondes willen toevoegen, maak er dan HH:nn:ss van.


  Resterend hoef je enkel bovenaan het scherm op "Tools" te drukken, gevolgd door "Log Files". Nu zal er een scherm openen waar de Logs van IRC bekeken kunnen worden.


  Colloquy voor Mac OS X

  Colloquy is een IRC client voor Mac OS X. Deze client is gratis te downloaden op colloquy.info
  Wanneer je de applicatie start krijg je het volgende scherm te zien:  Klik hier linksboven op 'Nieuw' om de server toe te voegen waarop de OGame kanalen zich bevinden. Je krijgt dan het volgende venster te zien:  Vul hier bij Schuilnaam de naam in die je op IRC wil gebruiken. Bij serverprotocol kies je voor IRC en bij Chatserver vul je "OGN2.OnlineGamesNet.Net" in.
  Het beste vink je "Onthou deze verbinding" aan zodat je dit niet telkens opnieuw hoeft te doen.
  Na het toevoegen van deze server zal het programma hier automatisch mee verbinden, indien dit niet het geval is kan je dit zelf doen door linksboven in het volgende venster op verbind te klikken:  Eens je verbonden bent krijg je het volgende venster te zien:  Vervolgens kan je een kanaal toetreden met het commando /join #channel, bijvoorbeeld /join #ogame.nl en gezellig meepraten met users of teamleden

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • IRC op mobiel


  Tegenwoordig is het mogelijk om IRC ook op je mobiel te hebben. Dit werkt doormiddel van "Apps". In dit hoofdstuk bespreken we Android en iPhone clients.

  Android Clients
  IRC op mobiel zorgt dat je actief kan blijven terwijl je onderweg bent. Belangrijk? Nee, maar wel praktisch. Let op; Hiervoor is dataverbruik benodigd. Zorg dus zeker dat je op de hoogte bent van wat je mobiele provider je aanbied, om niet in hoge kosten te komen. De Android Clients die we zullen bespreken zijn:
  • AndChat
  • AndroIRC


  Andchat
  Deze cliënt heeft zowel een gratis versie als een betalende versie. Het grootste verschil is dat je geen reclame, etc. ontvangt tijdens het gebruiken van deze App. Wanneer je Andchat geïnstalleerd hebt, zie je dit scherm:


  De OGN server staat er standaard nog niet in, deze zal je zelf moeten toevoegen. Een server kun je toevoegen door op het cirkeltje met hierin een + teken te drukken. Op het volgende scherm krijg je een paar opties zien. Deze opties beschrijven we hieronder:

  Name: Hier vul je de naam in van de server: Onlinegamesnet
  Adres: irc.onlinegamesnet.net
  Port: 6667 of als je SSL aanvinkt: 7776
  Nick 1 /tm 3: Hier vul je je nickname in die je wilt gaan gebruiken. In dit geval de naam die je hebt aangemaakt (tenzij je een andere naam wilt) bij 2 en 3 vul je een alternatieve nickname in.
  Password: hier vul je een wachtwoord in als dat vereist is voor de server waar je naar toe wilt gaan. Voor een ZNC heb je dit nodig.
  Autojoin: Deze functie zorgt ervoor dat je automatisch in de kanalen komt die je hier hebt opgegeven

  Wanneer je in een kanaal bent, zie je aan de bovenkant in welke kanalen je zit, door hier je vinger te zetten en heen en weer te bewegen kun je switchen tussen de kanalen. Als je een kanaal hier aanklikt en langer vast houdt krijg je de optie om alle tekst uit het kanaal te halen voor een beter overzicht of om het kanaal te verlaten.

  AndroIRC
  In principe is deze client hetzelfde als AndChat, echter heeft het een andere vormgeving. Als je AndroIRC gedownload en geïnstalleerd hebt zie je op de startpagina een cirkelvormige icoontje met hierin een kruis. Hierop druk je en krijg je de keuze uit een aantal standaard servers en ''Anders...''. Door op ''Anders...'' kun je een snel verbinding maken naar servers, maar dit is erg onhandig bij vaker gebruik. Als je terug gaat naar het beginscherm en vervolgens op de optieknop van je telefoon drukt krijg je een aantal keuzemogelijkheden. Vervolgens kun je op 'Opties' drukken en dan op 'Servers' .

  Dan kom je op een scherm wat er zo uitziet:  Als je alle servers verwijdert die je niet nodig hebt, dan kom je op de pagina om de server toe te voegen. Dit werkt hetzelfde als bij Andchat. Ga terug naar het beginscherm en je kunt nu de server selecteren om op te starten.

  iOS Clients
  Resterend hebben we een iPhone IRC Client. De iOS Client die we gaan bespreken is:
  • Colloquy – IRC Client

  Colloquy
  Deze cliënt heeft alleen een betaalde versie. Kost 1,79 euro. Wanneer je Colloquy geïnstalleerd hebt, zie je dit scherm:  Tik op Add an IRC Connection, dan krijg je het volgende scherm te zien:  Vul bij Description een omschrijving in van de server. Hier zou ik OGN of OnlineGamesNet invullen. Bij Address vul je irc.onlinegamesnet.net in. Tot slot vul je een Nickname in en druk je rechtsbovenin op connect.

  Dan zie je dit scherm:  Vervolgens druk je op Global, dan komt het volgende scherm tevoorschijn:  Hier kun je kanalen joinen. Die komen dan in je kanalenlijst te staan en dan ben je klaar.
  Resterende iPhone IRC Clients zijn:
  • Palaver IRC
  • Mango lite

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • Kanalen en het gebruik


  Om van IRC gebruik te kunnen maken zijn er meerdere mogelijkheden zoals eerder besproken (Webirc, client irc).
  Het algemeen gebruik van IRC blijft overigs hetzelfde, enkel in een andere vormgeving. In dit hoofdstuk bespreken we dus het algemeen gebruik van IRC:
  • Kanalen en het gebruik
  • Wat is een PM/Query/Privégesprek
  • Gebruikers van een kanaal


  Kanalen en het gebruik
  Een kanaal is een virtuele ruimte waar spelers met elkaar in contact staan. Over de gehele server zijn er zulke ruimtes voor ogame.nl, maar ook voor de anderstalige community's en zelfs van andere spellen en spelers/allianties. Evenals, kun je slechts in 30 kanalen tegelijk zitten. Alle kanalen van de OGame.nl community kan je hier vinden:
  Display Spoiler

  #ogame.nl
  #ogame.nl-IP
  #ogame.nl-support

  Ook is het mogelijk om een eigen (alliantie)kanaal te hebben. Hiervoor moet je het kanaal "#Help" joinen. Eenmaal in dit kanaal type je "/support channel registration". Zodra een medewerker van de IRC Server beschikbaar is zal hij je helpen om een kanaal te registeren.

  Enkele handige gebruiksaanwijzingen:
  • Om een kanaal te joinen kun je in elk channel "/join #kanaalnaam", of "/j #kanaalnaam" typen. Bijvoorbeeld: /join #ogame.nl
  • Om een kanaal te verlaten kun je "/part" of "/p" typen in desbetreffend kanaal.

  Wat is een PM/Query/Privégesprek
  Naast publieke kanalen bestaat er ook een mogelijkheid om privé te spreken met iemand op de IRC. Dit "privégesprek" is op IRC beter gekent als "Query". Om een Query te beginnen met een speler kun je in een publiek kanaal "/query spelernaam" typen. Een 2de mogelijkheid is om te dubbelklikken op een speler zijn naam. Dan zal er een kader openen waar een privégesprek kan plaatsvinden. Zulke gesprekken zijn enkel 1 op 1.

  Gebruikers van een kanaal


  Mensen met een +
  Deze + geeft aan wie de teamleden zijn die bij het team horen. In uni kanalen zitten ook de irc-ops met een +, dit ter ondersteuning van de GO's en SGO's. Ook houden zij de kanalen in de gaten op overtredingen.

  Mensen met een @
  Mensen die een @ voor hun naam hebben zijn de operators van het kanaal. In #ogame.nl zijn de irc-ops dat en in de uni kanalen de GO's en SGO's. De admins en coma's die in het kanaal zitten hebben altijd een @. Mensen die een @ voor hun naam hebben, hebben rechten om users te kicken en/of te bannen bij overtredingen. In uni kanalen zoals hierboven besproken zitten de ops met een + om dat uit te voeren.

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |
 • Chanserv & Bouncer

  Chanserv & Bouncer zijn 2 elementen in IRC waar je frequent in contact met zal staan. Er zijn ook meerdere mogelijkheden, die we even op een rijtje zetten.

  • Chanserv
  • Bouncer
  • Eigen kanaal (Centravi / Chip)


  Chanserv
  Chanserv is de meest gebruikte bot die zorgt voor het management in de kanalen en het gebruikt ! als trigger (Voorbeeld: !help, !commands etc).[/size] De commando's die je voor je alliantiekanaal gebruikt zijn:

  !adduser naam rechtenlevel
  (bv: !adduser Red Dragon 100), hierdoor wordt de gebruiker toegevoegd aan het kanaal.

  !clvl naam rechtenlevel
  Wil je dat users een hogere level of een lagere level hebben, dan maak je gebruik van het commando !clvl: (!clvl Red-Dragon 50 of 120)

  !topic
  Hiermee kun je een topic instellen naar keuze, bv: !topic dit is het kanaal van pietjepuk. Dan krijg je van Chanserv een bevestiging dat het topic aangepast is (* ChanServ changes topic to 'dit is het kanaal van pietjepuk')

  !kick
  Hiermee kan je een user uit het kanaal gooien (kicken)

  Overige commando's Chanserv

  [Overige commando's]
  !addvote - Maakt een nieuwe nieuwe poll.
  !addoption - Voegt een nieuw antwoord toe bij de huidige poll.
  !deloption - Verwijderd een bepaalde antwoord.
  !startvote - Start hiermee de poll, de poll en alle mogelijke antwoorden zullen getoond worden in het kanaal
  !vote [optie-ID]- Hiermee kun je op een bepaalde antwoord stemmen. Als het commando uitgevoerd wordt zonder parameter dan geeft het een lijst weer met de huidige poll en antwoorden en bijhorende ID.
  !voters- Toont de mensen die al gestemd hebben
  !showresults [*] - toont de huidige stem resultaten. Als er een * is opgegeven zal Chanserv de resultaten publiekelijk tonen.
  !endvote - Sluit de huidige poll. Als de poll eenmaal gesloten is kan deze niet meer geopend worden.
  !delvote - Verwijderd de huidige poll.
  !inviteme <#kanaal> - Verzoekt Chanserv om je een uitnodiging te sturen naar een bepaalde kanaal.
  !invitemeall - Verzoekt Chanserv om je een uitnodiging te sturen naar elke kanaal waar uset autoinvite aanstaat en waar je nog niet zit.

  [Informatieve commando's]
  !help [command][/b] - Met dit commando krijg je een korte uitleg van het commando. Als je de parameter weglaat krijg je een korte uitleg van Chanserv en onderwerpen waar alle commands in verdeeld zijn te zien.
  !command [/b]- Zoals hier boven al uitgelegd geeft dit commando de oorsprong van het commando weer. Ook vertelt het hoeveel access je nodig hebt om het commando te gebruiken.
  !info - Geeft je wat info over het kanaal.
  !peek- Geeft je informatie over het kanaal waar 200 acces voor nodig is.
  !events - toont een korte geschiedenis van de commando's die gebruikt zijn in het kanaal. Deze geschiedenis blijft niet lang bewaard.
  !staff - Vertelt je wie er online is van het IRC team (tussen haakjes betekent dat ze away mode aanhebben).
  !ircops - Vertelt je welke IRC Operators online zijn (tussen haakjes betekent dat ze away mode aanhebben).
  !netstat - Geeft je wat informatie en nummers over het Netwerk.
  !ipv6stats - Geeft aan hoeveel mensen er met IPv6 geconnecd zijn. Als je niet weet wat dit is dan is het ook niet interessant voor je om te weten.
  !version- Geeft de huidige versie van SRVX weer.
  !credits - Lijst met credits

  [status]
  !up- Bij dit commando geeft Chanserv je een voice of operator status als je dit volgens de acces lijst behoord te krijgen.
  !upall - Laat Chanserv je in elke kanaal voicen of operator status geven als je dit volgens de acces lijst behoord te krijgen.
  !down - Laat Chanserv je voice of operator status verwijderen in een kanaal.
  !downall - Laat Chanserv je voice of operator status verwijderen in alle kanalen.
  !op - Laat Chanserv een ander persoon operator status geven.
  !deop- Laat Chanserv de operator status van de gegeven nicknaam verwijderen.
  !v- Laat Chanserv de opgegeven nicknaam een voice geven
  !dv- Laat Chanserv de voice van de opgegeven persoon verwijderen
  !resync- Dit commando synchroniseert alle users met de acces lijst, dit wil zeggen dat alle personen de juiste status krijgen die hun toebehoord volgens de acces lijst.

  [ban]
  !b - Bant een nick/account/host in de kanaal banlijst voor een onbepaalde tijd. Met dit commando zal Chanserv de ban niet zelf onthouden.
  !kb [reden] - Kickt en bant een gebruiker voor onbepaalde tijd in de kanaal banlijst. Deze ban zal niet onthouden worden door Chanserv.
  !addban [reden] - Kickt en bant een nick/account/host voor onbepaalde tijd. Met dit commando voeg je de ban toe aan zowel Chanserv's lijst als de kanaal banlijst.
  !tb [reden] - Geef een tijdelijke ban aan een nick/account/host. Deze ban wordt zowel aan Chanserv's lijst als de kanaal lijst toegevoegd. Gebruik voor tijd de volgende parameter: s = seconden, m = minuten, h = uren, d = dagen, w = weken, M = maanden, y = jaren. Een tb moet minimaal 15 seconden duren en kan maximaal 2 jaar duren. Voorbeeld: !tb *!*@* 3h2m16s
  voorbeeld-reden.
  !bans - Geeft een lijst weer met huidige bans die in Chanserv's banlijst staan.
  !unban- Verwijdert een ban uit de kanaal banlijst. Mocht de ban ook in Chanserv's lijst staan dan blijft deze staan.
  !delban - Verwijdert een ban uit de kanaal banlijst en die van Chanserv.

  [users]
  !users - Dit geeft een lijst met mensen met access in het kanaal weer, ook vertelt het wanneer deze user voor het laatst is gezien.
  !access [nick] - Geeft de hoeveelheid access en de setinfo in het channel over de user, als er geen nick is opgegeven zal het je eigen access en setinfo weergeven.
  !add - Voegt iemand toe aan de Chanserv gebruikers lijst met een hoeveelheid access. Geldige access argumenten zijn: Alle cijfers tussen 1 en 499, peon (100), op (200), master (300), coowner (400). Hoe hoger het getal hoe meer de user kan.
  !clvl - Verander de hoeveelheid access van een gebruiker, beschikbare argumenten zijn het zelfde als bij !add
  !deluser- Verwijder een gebruiker van de userlijst.
  !suspend- Suspend iemand zijn access zodat hij deze niet meer kan gebruiken zonder ze helemaal te verwijderen.
  !unsuspend- Maak het suspend commando ongedaan.
  !users [parameters] - Toont een lijst met alle gebruikers met access in het kanaal. Als je opzoek bent naar een bepaalde persoon of groep gebruik dan ze naam of een gedeelte als parameter met * als wildcard. Bijvoorbeeld !users *vic* zal alle users tonen met vic in hun account naam.
  !giveownership- Gebruik dit commando om de 500 acces in een kanaal over te dragen aan iemand anders. Met dit commando krijg je een cookie om te bevestigen.


  Bouncer
  Een bouncer of ook wel een BNC/ZNC is een term die je veel zult zien en horen op het Onlinegamesnet netwerk. Een bouncer is niets meer dan een server die in de verbinding tussen jou en het netwerk staat, jij connect dus in principe naar de bouncer en de bouncer naar het IRC netwerk. Als je offline bent, dan blijft je account dus online op het netwerk, waardoor als je weer inlogt de logs kunt teruglezen (als je dat ingesteld hebt). Een ZNC is op dit moment de meest gebruikte bouncer met vele mogelijkheden en is door zijn webinterface ook het gebruikersvriendelijk. ZNC werkt met zogeheten modules die allemaal een eigen functie hebben die je kunt laden en kunt ontladen. Voor deze modules kun je meer informatie vinden op de website van de ZNC.

  Webinterface Centravi ZNC:


  Alle bouncers die er zijn:

  Display Spoiler

  #Centravi
  Biedt alleen ZNC aan
  website: www.centravi.org

  #jabsng
  Biedt zowel ZNC als sBNC aan
  Website: jabsng.de/hp/

  #Krypton
  Biedt zowel ZNC als BNC aan, support voornamelijk in het Duits
  Website: www.Krypton-bouncer.de


  Eigen kanaal (Centravi / Chip)
  Eerder had ik al gesproken over een eigen kanaal of een alliantie kanaal maken. Hoe je een alliantie kanaal maakt is al uitgelegd in Kanalen & Gebruik. In dit stukje zal ik dus uitleggen hoe je een eigen persoonlijk kanaal maakt.

  Om een eigen persoonlijk kanaal te hebben ga je naar het kanaal #centravi of #chip door /join #centravi of #chip te doen. Daar volg je de instructies van het topic; voor centravi: /msg Centravi support , waarbij je your problem omschrijft als: i want to register an own channel. Voor chip zal het in dezelfde trend zijn.

  [Naar begin]

  “You only live once, but if you do it right, once is enough.”
  .:: OGame.nl Admin :: Contact revenge@ogame.nl ::.
  Forum regels | Spel regels | IRC Regels | AGV| Mail
  Join de Discord voor en door de OGame Community! OGame.NL Discord |