Announcement Teamleden gezocht

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Teamleden gezocht

  Beste Lezer,

  Leuk dat je interesse hebt in een positie in het Ogame.nl Team. Voordat je lid van het team kan worden moet je alleen wel aan enkele eisen voldoen. In deze posts kun je lezen waar je aan moet voldoen om een onderdeel te kunnen worden van ons kleine maar gezellig team.

  Sollicitaties kun je sturen naar:
  aanmelden@ogame.nl


  Je zal moeten beginnen met de keuze, wat je wil worden in het team. Dit kan een Mod positie (Forum) worden of een GO positie (game). Een IRC-OP is tegenwoordig een gecombineerde positie en zal derhalve in combinatie met een GO of moderator functie worden vervult.
  Er gelden alleen wel drie minimum leeftijden voor de posities. Zo is dit voor GO’s: 18 jaar, voor Mods: 16 jaar, en voor OP's ook 16 jaar.

  Voor je lid van het team kunt worden, is Gameforge volgens de Duitse wetgeving verplicht een kopie van je ID-bewijs en een geheimhoudingsverklaring van je te hebben
  Dit hoef je pas in te zenden nadat je door de sollicitatieprocedure bent gekomen en bent aangenomen door de admins, maar mocht je bezwaren hebben tegen het inzenden van die kopie is solliciteren helaas zinloos.


  Bij alle posities wordt er van je verwacht dat je er aandacht, moeite en energie in stopt en het dus niet voor de positie alleen wil doen.
  Er gelden enkele specifieke eisen waar je aan moet voldoen eer je in aanmerking komt om een applicatie in te dienen. Deze zijn als volgt.


  Moderator (MOD)


  De Moderators letten op het subforum dat aan ze toegewezen is.
  Ze kunnen daar onderwerpen sluiten, waarschuwingen uitdelen en berichten wijzigen.


  Vereisten:
  • Kennis hebben op het gebied van forums modden is gewenst, niet verplicht.
  • Een uitstekende kennis van de forum regels.
  • Met een onpartijdige en neutrale visie berichten kunnen lezen en modden.
  • Bekwaam zijn in de Nederlandse taal.
  • In staat te zijn om te communiceren met mensen van alle leeftijden en niveau's.
  • Minimaal 16 jaar oud.
  • Regelmatige aanwezigheid op IRC, in #ogame.nl kanaal.
  • Een substantiële hoeveelheid tijd kunnen vrij maken om te modden.
  • Kennis op het gebied van OGame te bezitten.
  • Niet te veel waarschuwingen hebben op het forum.
  • Geen reputatie als 'slechte' spammer hebben.  Een mod kan zijn OGame account behouden en het moderaten staat los van ingame activiteiten, echter we zien liever niet dat mensen spelen in de uni's die ze ook modden om de schijn van partijdigheid of belangenverstrengeling te voorkomen. Bij het toewijzen van secties kan hier rekening mee worden gehouden.

  Wat doet een Moderator?

  De Board Moderators (MODs) werken op het forum in aan hun toegewezen secties. Het is de taak van de Moderators om de threads in zijn(of haar!) sectie te na te lezen, verplaatsen, bewerken en/of sluiten als ze overbodig zijn geworden en de orde handhaven. Ze delen daar waar de forumregels aan de laars worden gelapt waarschuwingen uit en daarnaast behandelen ze vragen en opmerkingen over het forum en gebruikers. 's Avonds komen ook Board Moderators online om te babbelen of te overleggen om een lastig thread of gebruiker te bespreken. Net als de GO's hebben de Moderators toegang tot het teamforum voor aankondigingen zoals regelupdates etc. etc.

  Lijkt het je wat? Stuur dan je sollicitatie naar aanmelden@ogame.nl • Spelbeheerder (GO)


  De GO's zijn verantwoordelijk voor het universum dat aan ze toegewezen wordt.Ze helpen spelers bij vragen, letten erop dat de regels gevolgd worden.

  Vereisten:
  • Minimaal 18 jaar oud
  • Een uitstekende kennis hebben van de spelregels en algemene voorwaarden
  • Met een onpartijdige en neutrale visie mensen en situaties kunnen beoordelen.
  • Bekwaam zijn in de Nederlandse taal.
  • In staat zijn om te communiceren met mensen van alle leeftijden en niveau's.
  • Regelmatige aanwezigheid op IRC, in #ogame.nl kanaal.
  • Een substantiële hoeveelheid tijd kunnen vrij maken om het spel te beheren.
  • Grote kennis op het gebied van OGame bezitten.
  • 10-15 uur per week kunnen besteden aan het GO zijn en niet regelmatig 2-3 dagen achter elkaar opeens weg. RL zaken gaan voor, maar als je te weinig tijd hebt voor het GO werk dan moet je geen sollicitatie versturen
  Met het kiezen van je universum houden we zoveel mogelijk rekening met je speel-universum(s). Slechts in een uitzonderlijk geval (als een trial bijvoorbeeld heel veel speeluni's heeft) kan gevraagd worden in éen van je speel-universums te stoppen met spelen.

  Wat doet een GO?

  Een GO werkt voornamelijk in de tool, daar kijkt hij( of zij!) naar pushing, bashing, multi, sharing, AGV, etc. Wanneer hij iets verdachts ziet gaat een GO dit nader uitpluizen, verzamelt hij bewijs en zet hij een ban als het nodig is of spreekt de speler op zijn speelgedrag aan. Naast controles in de tool, leest een GO dagelijks zijn e-mail en de tickets die voor zijn uni zijn ingeschoten. GO's komen 's avonds een (paar) uurtje(s) op IRC, om lastige gevallen te bespreken met zijn Super Game Operator of om hem vragen te stellen, maar meestal om de alledaagse dingen met collega's te delen of een praatje te maken met teamleden en spelers. Daarnaast is er nog het teamforum waar teamleden overleggen, afspraken maken, discussiëren en waar nieuws vanuit Duitsland binnenkomt.

  Lijkt het je wat? Stuur dan je sollicitatie naar aanmelden@ogame.nl  Maar wat moet er nu eigenlijk in zo'n sollicitatie staan?

  Schrijf iets over jezelf, je hobby's, je dagbesteding, etc. Daarnaast zijn wij zeer benieuwd naar jouw Ogame ervaringen, je motivaties en waarom we jóu zouden moeten uitkiezen als GO of Mod! Wat maakt het dat jij er geschikt voor bent?
  Klaar met je sollicitatie? Verzenden maar!
  Heel veel succes

  Mocht je toch nog vragen hebben over het GO-werk of hoe een Mod modt, schiet gerust een teamlid aan om hen alles te vragen wat je weten wilt!
 • Je hebt je sollicitatie ingediend en dan?


  Als eerste ontvang je een bevestiging dat je aanmelding in goede staat is ontvangen of een mailtje met aanwijzingen of vragen, daarna wordt je applicatie door de Supers en Admins gelezen, gescreend, beoordeeld en zal besloten worden je al dan niet uit te nodigen voor een sollicitatie gesprek. In alle gevallen ontvang je bericht van de uitkomst van het besluit. Na het sollicitatie gesprek zal dit besproken worden en bij positief bevinden, zal de rest van het team om input worden gevraagd.

  Het sollicitatiegesprek
  Dit gesprek vindt plaats op discord en het gesprek wordt geleid door één Super, al zijn er meestal nog andere Supers en Admins aanwezig. We stellen je vragen over jezelf, maar ook over je spel- of forumkennis en de manier waarop je te werk denkt te gaan in het team. Na het gesprek gaan de Supers en Admins beslissen of ze je een trial willen aanbieden of niet, zo ja, dan krijg je een uitnodiging en ben je trial!
  Als GO-trial krijg je een eigen uni of deel je soms de uni met een andere GO, als trial-mod deel je altijd je sectie met een ervaren Mod. Er is een vaste Super of Admin die voor jouw opleiding zorgt met hem of haar breng je de eerste weken veel tijd door op discord of mattermost. Omdat je alles nog moet leren, van regels tot handelingen, besteed je in je trial ongeveer een uur per dag aan je opleiding. Al snel zul je merken dat je je taken onder de knie krijgt en dat je met ongeveer een een half uur door je uni of secties bladert.

  Ben je klaar met de trial dan word je zoals dat in de volksmond heet 'full', je word dan geacht om zelfstandig je uni te kunnen draaien of je secties te beheren. Je gaat nu zelf verder met alle zaken die je als trial ook deed, maar nu zul je je werkzaamheden meer op je eigen manier kunnen regelen of indelen, zonder afhankelijkheid van je Super, al blijft hij/zij een bron van ervaring.


  credits tekst: pendragon, DBM en Syrabi
  filmpje: Hysteria